November: GeWild

Het is weer volop wild seizoen. Wij kozen voor jullie 3 mooie wijnen die perfect combineerbaar zijn met wild gerechten. We kozen echter geen te extreme wijnen zodat ook vegetariërs zonder enige moeite mee kunnen genieten van de wijn.

Wild kan men eigenlijk onderverdelen in twee grote groepen, namelijk vederwild en pelswild. Onder vederwild verstaan wij alle soorten wild gevogelte, gaande van fazant en patrijs tot eend. Onder pelswild verstaan we alle wild op vier poten, zoals haas, everzwijn, ree, hert, enz.

Om tot een goede combinatie te komen is er één heel belangrijke vuistregel: Let op met uitdrogende tannine! Harde tannine zal het droge karakter van wild extra benadrukken.

Geschikte wijnen voor bij wild hebben dus bij voorkeur versmolten tannine en de smaak van rijp fruit, gecombineerd met een zekere kruidigheid.

 

Salute!

 

Chateau Aydie | Odé d’Aydie | 2021 | AOC Pacherenc du Vic-Bilh | Sud-Ouest

Grifalco | Gricos | 2019 | DOC Aglianico del vulture | Basilicata

Vylyan | Montenuovo cuvée |  2019 | Villány | Hongarije

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.